Archive for maj, 2012


Kradser krisen?

Mange mærker i disse dage at tegnebogen er tom. Det sætter en stopper for købet af computerspil for mange. Hvis man mangler lidt ekstra kredit til at købe f.eks. Diablo 3 når det udkommer fra Blizzard her midt i maj, så kan man naturligvis gå tiggergang i familien eller vennekredsen eller benytte sig af et forbrugslån enten i banken eller igennem en låneudbyder – husk dog, at ÅOP kan være meget høj både i banken og ved de såkaldte hurtig lån på nettet.

ÅOP betyder naturligvis mindre, hvis du kan betale pengene tilbage hurtigt hvis ellers stiftelsesomkostningerne ikke er alt for høje. Man kan også sammenligne lånemarkedet med vores naboer henholdsvis laan-paa-dagen.net og sms-laan-direkt.se.

Uanset hvordan Diablo 3 finansieres så skal der games fra launch date!

Internetforbindelse til gaming

Da jeg startede på universitetet for snart 10 år siden boede jeg på et kollegie , hvor der var en enkelt stor internetforbindelse til over 500 beboere. Dengang spillede jeg meget online bl.a. FPS-spil og det var helt tydeligt, at der var nogen der kun gik op i at hente så mange film og ulødige klip ned til deres computer, at hele båndbredden gik til det formål med det resultat at min ping tid røg op og ned som en rutsjebane. Det var ikke de fede bredbåndtider som vi har nu.

I dag er bredbånd faktisk billigt, så lad være med at købe en for lille forbindelse. Man kan lige så godt sørge for at have rigelig forbindelse til både at kunne downloade og game på samme tid uanset om du har mobilt bredbånd eller en traditionel bredbåndsforbindelse.

Det hurtigste på markedet pt. er fibernet. Der får du hastigheder, som ikke er mulige igennem de normale kabler, men det kræver selvfølgelig at du kan kobles på fibernettet, og det er der kun ca. 30 % af de danske husstande der kan i øjeblikket.

Sørg også for at have en relativt høj upload hastighed, hvis du har mange gadgets i dit hjem, der skal spille sammen og overføre data til hinanden. og til en server på nettet.

A-kasser og dagpenge

Som nogle nok har hørt er perioden hvor man kan få dagpenge i Danmark blevet halveret fra 4 til 2 år. Når dagepenge perioden således udløber, så kan man kun få den mindre kontanthjælpssats. for at have ret til dagpenge skal man enten have meldt sig ind i en a-kasse under studiet (man kan være gratis medlem som studerende i mange a-kasser i dag) eller man skal have været i arbejde og medlem af en a-kasse.

Mange a-kasser er også en del af en fagforening men her er det vigtigt at forstå at en a-kasse og en fagforening er to forskellige ting. En fagforening kan hjælpe dig med juridisk assistance i forbindelse med dit arbejdsforhold men kan ikke udbetale dagpenge. En a-kasse kan udbetale dagpenge men hjælper som regel ikke med juridisk vejledning.

Du kan trække dit kontingent til en a-kasse eller fagforening fra i skat.

Powered by WordPress | Theme: Motion by 85ideas.